به رازی طب آریا کوشا خوش آمدید.

آدرس شرکت

میدان انقلاب جمالزاده جنوبی پلاک 104 واحد 8

شماره تلفن

021-66128959

ایمیل

ariakosha@gmail.com

مواد شیمیایی خطرناک در آتش نشانی
1401/11/16

معرفی مواد شیمیایی خطرناک در آتش نشانی

آیا می دانستید که آتش نشان ها با یک خطر نادیده نبرد می کنند و وسایل آن ها می تواند سمی باشد؟ آیا می دانید که مواد شیمیایی خطرناک در آتش نشانی مورد استفاده قرار می گیرد؟ یا این که در آتش نشانی از چه مواد شیمیایی خطرناکی استفاده می شود؟ این چیزی است که در این مطلب می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم.

خطری پنهان که آتش نشانان را تهدید می‌کند

آتش نشانان به دلیل این که در معرض ذرات ریز معلق یا مواد شیمیایی فرار منتشر شده از PPE آلوده، در معرض دود و آلاینده های ایستگاه‌های آتش نشانی، وسایل نقلیه و حتی خانه‌هایشان قرار دارند با خطر آسیب جسمانی مواجه هستند.  در نتیجه سلامت جسمانی آنان به خطر افتاده و در معرض ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان هستند.

مواد شیمیایی خطرناک در آتش نشانی

یکی از ابزارهای آتش نشانی که دارای مواد شیمیایی خطرناکی است فوم اطفا حریق است که به نام کنسانتره فوم آتش نشانی و فوم آتش نشانی یا (AFFF) نیز شناخته می‌شود. فوم اطفاء حریق یک مهار کننده آتش است که بیش از 50 سال است که در آتش نشانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از  این محلول عموما برای خاموش کردن آتش‌های مایع مانند آتش‌سوزی‌های موجود در صنعت نفت و آتش‌سوزی‌های ناشی از بنزین و سوخت جت استفاد می‌شود.
فوم آتش نشانی AFFF با پوشش دادن سطح سوخت و جلوگیری از مخلوط شدن بخارات قابل اشتعال با اکسیژن که باعث شعله ور شدن بیشتر می‌شود، جلوگیری می‌کند. در حالی که این فوم با انبساط بالا فواید زیادی دارد، اما با نگرانی‌های جدی سلامتی و مشکلات زیست‌محیطی، از جمله خطر سرطان به دلیل وجود مواد شیمیایی خطرناک در آتش نشانی و این فوم است.

مواد شیمیایی خطرناک در آتش نشانی

چه مواد شیمیایی در پتوی فوم آتش نشانی AFFF وجود دارد؟

حال که با فوم آتش نشانی آشنا شدید بیاید ببینیم مواد شیمیایی خطرناک در  آتش نشانی و کنسانتره فوم آتش نشانی وجود دارد چیست. مواد شیمیایی ساخت بشر که به عنوان مواد پر و پلی فلوروآلکیل (PFAS)  (تقریبا 5000  نوع) شناخته می‌شوند، همگی در طیف وسیعی از محصولات مصرفی یافت می‌شوند. مواد پلی فلوئوروآلکیل به دلیل ایجاد سرطان در دهه گذشته به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. مواد شیمیایی PFAS همچنین شامل دو ترکیب دیگر، اسید پرفلوئورواکتانوئیک (PFOA) و اسید پرفلوروکتان سولفونیک (PFOS) نیز است.
PFAS ( پرفلوئوروآلکیل per- poly-fluoroalkyl و پلی فلوئوروآلکیل  poly-fluoroalkyl) هم برای افراد و هم برای محیط زیست بسیار خطرناک است. به این ماده شیمیایی برچسب "مواد شیمیایی برای همیشه" داده شده است زیرا می توانند به خاک و آب مهاجرت کنند، جایی که تجزیه نمی‌شوند. از این رو آن‌ها برای همیشه یا حداقل برای چندین دهه قبل از تخریب بالقوه در محیط باقی می‌مانند و اثرات نامطلوب زیست محیطی ناشی از فوم‌های آتش نشانی همچنان در حال افزایش است.

مواد شیمیایی در پتوی فوم آتش نشانی AFFF

کلام آخر

آنچه در این مطلب به بررسی آن پرداختیم مواد شیمیایی خطرناک در آتش نشانی بود و متوجه شدیم که این افراد فقط با قرار گرفتن در معرض آتش جان خود را به خطر نمی‌اندازند. ابزاری که آتش نشان‌ها از آن استفاده می‌کنند دارای مواد شیمیایی خطرناکی است. این مواد که به PFAS معروف هستند شامل پرفلوئوروآلکیل و پلی فلوئوروآلکیل بوده و هم برای محیط زیست و هم برای انسان خطرناک است. در نتیجه در سال‌های اخیر کشورهایی مانند آمریکا و برخی کشورهای اروپایی بر آن شدند که دیگر از این ماده استفاده نکنند.

اشتراک گذاری: