بهترین ظروف نگه داری مواد شیمیایی
بسیاری از مراکز تولید و نگه داری مواد شیمیایی و آزمایشگاهها بزرگترین چالشی که دارند، چگونگی نگهداری و ظروف نگه داری مواد شیمایی است. زیرا برخی از این مواد سمی بوده و یا برای نگه داری نیاز به ظروفی دارند که تور را از خود عبور ندهند. به همین دلیل داشتن ظرف مناسب برای نگه داری بسیار اهمیت دارد. در این مطلب قصد داریم شما راب ا بهترین ظروف نگه داری مواد شیمیایی آشنا کنیم تا انتها با ما همراه باشد.
انواع ظروف نگه داری مواد آزمایشگاهی
ظروف نگه داری محلول آزمایشگاهی برای نگه داری مواد مایع و پودری متفاوت است. این ظروف هم از نظر ظاهر و هم از نظر جنس با هم متفاوت بوده و شرایط نگه داری محلول شیمیایی را فراهم میکند. در ادامه با برخی از این ظروف بیشتر آشنا میشویم.
• ظروف نگه داری مواد شیمیایی مایع
ظرف شیشهای نگه دادی مواد شیمیایی پودری در دو رنگ سفید و قهوهای تولید و عرضه میشود. این شیشه دارای دهانه تنگتر نسبت به ظروف مواد شیمیایی پودری است. این شیشهها دارای س سمبادهای بوده که مانع از ریزش مواد میشود. علت استفاده از این شیشه این است که این نوع ظروف مواد شیمیایی در برابر بازها اسیدها مقاوم بوده و به راحنتی در برابر مواد خورنده مقاومت میکنند.
البته در این موارد استثتایی هم وجود دارد و آن هم در مورد مواد هیدروفلوریک اسید و فلورید های اسیدی است که مناسب برای نگه داری در این ظروف نیستند. این شیشهها درجه بندی و مندرج نبوده و اگر نیاز به اندازه گیری مواد شیمیایی دارید باید از ظروف دیگری استفاده کنید. یکی از دلایل محبوبیت انی و ظروف نگه داری مواد شیمیایی این است که برای جلوگیری از ورود هوا به راحتی میتوان آن را با درپوش و پارافیلم پوشش داد.
• ظروف نگه داری مواد شیمیایی پودری
این ظروف یک تفاوت عمده با ظروف نگهداری مواد شیمیایی مایع دارند، و آن هم این است که دارای دهانهای گشادتر هستند. درب این نوع شیشهها بسیار محکم بوده و به راحتی مهر و موم شده و اجازه ورود هوا را نمیدهند. این شیشهها در رنگهای مختلف تولید و عرضه شده و دارا یسایزهای مختلف است. این ظروف مواد شیمیایی نیز مندرج نبوده و مناسب برای اندازه گیری نیستند. برای اندازه گیری باید از ظروف دیگری استفاده کنید که برا یان امر تولید شدهاند.
• ارلن دیچه دار
یکی دیگر از ظروف مورد استفاده برای نگه داری مواد آزمایشگاهی و شیمیایی ارلن دریچدار است. این ظرف دارای شکل مخروطی بوده و دارای درپوش است. از این ظرف برای حرارت دادن مواد شیمیایی نیز استفاده میشود. در واقع میتوان گفت یک ظرف چند کاره است و در انواع جنسهای پلایتسکی و شیشهای تولید و عرضه میشود.
• شیشه در پیچ دار
این ظرف شیشهای نیز به مانند ارلن چند کاربرد دارد و از آن بیشتر برای نگه داری انواع محیط کشت و مواد شیشمیایی در آزمایشگاه استفاده میشود. علاوه بر این از این ظرف برای ترکیب مواد شیمیایی و محیط کشت نیز استفاده میشود.
• بالن ژوژه
این ظرف در واقع برای ساخت محلولهای دارای غلظت بالا و معین استفاده میشود. اما به دلیل این که محلولها بعد از ترکیب در همین ظرف نگه داری میشوند به عنوان ظرف نگه داری مواد شیمیایی محسوب میشود. علت این امر این است این کار موجب راحتی در هنگام استفاده از محلول ترکیبی میشود.
• ویال
عموما به ظروفی که برای نگهداری داروهای تزریقی استفاده میشود میگویند. این نوع ظرف دارای انواع جنس پلاستیکی و شیشهای بوده و در حجمهای مختلف تولید میشوند. اما بیشتر مصرف را ظروف کمتر از حجم 50 میلیلیتر دارند.
• شیشه مک کارتی
این شیشهها در تگاه اول بسیار شبیه به لولههای ازمایشگاهی هستند اما یک تفاوت عمده با آن دارد. آن هم این است که زیر این ظروف تخت بوده و دارای درپوش هستند. این ظروف کاملا از متریال شیشه ساخته شده و برای ترکیب مواد شیمیایی پودری نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
خرید ظروف نگهداری مواد شیمیایی و آزمایشگاهی
در این مطلب به طور اجمالی به معرفی بهترین ظروف نگهداری مواد شیمیایی و آزمایشگاهی پرداختیم. اگر قصد خرید ظروف نگهداری مواد شیمیایی را دارید بهتر است قبل از خرید به نیاز خود توجه کافی را داشته باشید. این امر موجب میشود تا ظرف مناسب ماده شیمیایی خود را خریداری کنید. اما بهخترین گزینه ظروف مواد شیمیایی پودری و مایع است زیرا امکان استفاده برای انواع موارد را دارند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با کارشناسان رازی طب آریا کوشا در ارتباط باشید.